Udgivet i Dinosaur-Bloggen

Inspiration til indretning af børneværelset - 5 gode ideer du kan overveje

Af Dinosaurlegetøj.dk

Børneværelset er en sjov størrelse - i hvert fald når det kommer til indretning og den slags. Man kan nemlig ikke rigtig tillade sig at indrette børneværelset på samme måde som resten af hjemmet, da det jo helst skal være et rum, som er indrettet efter børnenes præmisser. Det skal altså være et rum, hvor indretningen på en måde er mere legende, og hvor der ikke eksisterer de samme regler, som der gør i resten af boligen.

Men hvordan griber man så lige indretningen af børneværelset an? Hvis man er løbet tør for ideer, så kommer der herunder lidt forskellige bud på ting, man kan gøre, for at gøre børneværelset til en drøm at bo på - både for forældrene, der måske skal rydde op en gang imellem, og selvfølgelig især for barnet der bor på værelset.

Et praktisk og nemt reolsystem

Det er jo typisk sådan, at børn har utroligt meget legetøj - og det legetøj ender også rigtig ofte alle mulige underlige steder. Derfor starter vi et lidt praktisk sted, som netop involverer, at det er en rigtig god med et praktisk reolsystem til værelset. Børn er jo formentlig ret ligeglade med, hvordan selve møblerne er, men for de forældre, der en gang imellem gerne vil rydder børnenes legetøj grundigt op, er det altså ret smart med et meget nemt og praktisk opbevaringssystem.

Så man eksempelvis købe et reolsystem, som man kan fylde med en masse kasser. Så er der bestemte typer af legetøj, der hører til i de forskellige kasser, og på den måde er det nemt at rydde op - og også nemt for børnene at finde det legetøj, der gerne vil lege med. Og så er det desuden også en god ide, hvis man kan lære børnene, at de helst skal rydde op efter sig selv - selvom det måske kan være svært for dem at forstå.

Hyggelig og fantasifuld belysning

Belysning er også noget, som man sagtens kan give mere opmærksomhed på børneværelset. På nuværende tidspunkt hænger der måske bare en enkelt lampe oppe i loftet på børneværelset? Det er selvfølgelig også helt fint, hvis det bare handler om, at selve kvaliteten på belysningen skal være god nok.

Men det er jo sådan, at der findes uanede mængder af sjove og skøre lamper, som vil passe perfekt på et børneværelse. Det kunne eksempelvis være en lampe, der er formet som et insekt eller som en karakter fra en eller anden film. Det er måske ikke den bedste form for belysning, som man kan forestille sig, men i det mindste så giver det et fantastisk og legende udtryk til børneværelset, som børn helt sikkert vil elske.

Det er også noget, der kan give lidt personlighed, hvis barnet selv er med til at vælge lampen - og det er rigtig vigtigt, at barnet føler sig hørt og inddraget i den slags situationer.

Så kig meget gerne på de mnage forskellige lamper til gode priser hos AndLight og se, om der ikke nok skulle være en flot og sjov lampe til børneværelset.

En fin bogreol

Det er nok de færreste børn, der bruger rigtig meget tid på at læse - men bøger er alligevel noget, som de fleste børn har, og derfor kunne det også være super hyggeligt, hvis man vælger at have en lille, fin bogreol på børneværelset. Selvom det måske ikke er det, som barnet bruger mest, så er det bare endnu en af de ting, som er med til at skabe noget stemning inde på børneværelset.

Og måske kan barnet endda synes, at det er lidt sjovt at have en bogreol på værelset, fordi det jo også er noget, som de voksne har. Så det er bare med at få fat i den perfekte bogreol og fylde den med en masse skønne børnebøger.

Kreativt sengeområde

Derudover er det også værd at nævne, at der er rigtig mange forældre, der nogle gange kan have det lidt svært, når børnene skal puttes om aftenen. Det er aldrig rigtig til at vide, hvad den egentlige grund er til, at de er lidt svære at få til at sove, men hvis det er noget, man kan genkende som forældre, så kunne det være en ide, at man bruger lidt tid på at lave sengeområdet lidt mere kreativt, da det måske kan gøre, at børnene ikke synes, at det er så slemt at skulle falde i søvn på værelset.

Og der er heldigvis lidt forskellige ting, man kan gøre.

Hvis man har tid og overskud til det, kan man jo prøve at bygge en seng, som på en eller anden måde er formet som noget særligt - det kunne eksempelvis være et skib, hvis man har den slags evner. Ellers kan det også være noget så simpelt som blot at male sengerammen.

Der er også rigtig mange, som synes, at det er helt magisk og prinsesseagtigt, hvis man har en drømmeseng - altså hvor der hænger noget gennemsigtigt stof ned over sengen. Så det er egentlig bare med at kende sit barn godt nok til at vide, hvilken slags seng der vil være ekstra spændende at sove i.

Derudover er det selvfølgelig også ret nemt bare at købe noget sengetøj med et motiv, som barnet godt kan lide. På længere sigt er det måske ikke den mest nyttige løsning, men det er da værd at prøve.

En gynge eller klatrevæg

Hvis man ønsker at gøre yderligere ting for netop at gøre børneværelset til et sted, hvor der ikke rigtig er nogen regler, og hvor man bare kan lege og give den gas med de ting, som børn nu elsker at gøre, så kan man også overveje, om man skal lave en klatrevæg, en gynge eller den slags. 

Det er måske ikke noget, man ser på alle børneværelset, men det er dog næsten med sikkerhed noget, som de fleste børn vil elske at have. Det kan jo næsten føles helt forkert at have en gynge inden for, og på samme måde virker en klatrevæg også ret vildt inde i et helt normalt hus.

Men pointen er jo netop, at børneværelset skal være et legende rum, hvor der ikke rigtig er nogen regler. Og så kan man jo også se det på den her måde: Jo flere ting, der kan holde børnene væk fra de populære skærme, jo bedre er det også.

 

Find det du mangler på dinosaurlegetøj.dk

Vi hjælper dig med at finde de bedste produkter til de bedste priser. Vi har samlet mere end 985 produkter fra mere end 71 forhandlere, så du nemt kan finde det du leder efter. Vi har også samlet mere end 2.279 priser, så du kan sammenligne priser og finde det bedste tilbud. Alle priser er senest opdateret 2024-06-16 08:43:23.

29
Produkttyper
985
Produkter
63
Brands
71
Forhandlere
2.279
Priser

Vi tager forbehold for fejl og mangler i priser og produktinformation. Alle priser er inkl. moms og ekskl. fragt.